Luxor Jeli Gamat GOLD

Apakah Luxor Jeli Gamat GOLD?

Jeli Gamat GOLD merupakan produk penjagaan kesihatan yang diperbuat daripada 100% ekstrak Gamat Emas tulen. Gamat Emas merupakan sejenis timun laut yang berwarna keemasan. Cerita tentang gamat telah diceritakan dalam Al Quran surah An Nur ayat 45:

Dan Allah telah menciptakan semua jenis hewan dari air, maka sebagian ada yang berjalan di atas perutnya dan sebagian berjalan dengan dua kaki, sedang sebagian (yang lain) berjalan dengan empat kaki. Allah menciptakan apa yang Dia kehendaki. Sungguh, Allah Mahakuasa atas segala sesuatu.

Ia berlainan dengan timun laut biasa kerana mengandungi khasiat kesihatan yang tinggi dan ia satu-satunya makanan laut yang hampir ‘zero’ kolesterol. Ia mempunyai ketahanan daya hidup yang kuat kerana walaupun di potong kepada 2 bahagian, ia mampu bercantum semula tanpa menampakkan kesan pemotongan. Ia juga masih dapat hidup walaupun dipotong empat bahagian dan apabila dicampakkan semula ke dalam laut selepas 6 bulan ia mampu menjadi empat ekor.

Gamat digunakan dalam perubatan tradisional sebagai makanan berkhasiat untuk wanita selepas bersalin atau sebagai rawatan untuk penyakit kronik seperti penyakit koronari, lemah jantung, penyakit kencing manis (diabetes), penyakit kolesterol tinggi dan sengal sendi. Ia juga digunakan untuk merawat dan menyembuh luka.

Luxor Jeli Gamat GOLD merupakan satu-satunya produk gamat pertama di dunia yang diuji dan diiktiraf oleh pakar tempatan dan mendapat pengiktirafan bertaraf Emas (GOLD Standard) oleh Bapa Gamat Malaysia iaitu Prof Ridzuan Hashim daripada UIAM. Ia diekstrak dan dihasilkan dengan menggunakan teknologi yang canggih, menjadikannya lebih bersih, tidak berbau busuk, tiada rasa masin, berkhasiat dan tulen.

Fungsi Jeli Gamat Gold

Ekstrak baka Gamat Emas tulen, 80% kolagen, kaya dengan zat galian.
 1. Baik untuk wanita selepas bersalin, membantu menyembuh luka-luka pembedahan dan memulihkan fungsi sistem peranakan
 2. Mempercepatkan pemulihan tenaga dan mengelakkan keletihan.
 3. Membantu penyembuhan ulser, gastrik dan pendarahan usus.
 4. Mengurangkan sakit urat dan kesakitan pada otot badan dan sendi
 5. Membantu mengurangkan simptom sembelit dan penyembuhan masalah buasir.
 6. Menenangkan fikiran dan mengurangkan tekanan.
 7. Bertindak sebagai pelali atau sebagai penahan sakit semulajadi.
 8. Mengurangkan penyakit resdung dan asma atau lelah.
 9. Merangsang kecantikan kulit, meningkatkan peredaran darah, menguatkan struktur, melembutkan serta mempertahankan penuaan pada kulit.
 10. Mencegah kanser.
 11. Menyembuhkan kulit terbakar, menghidupkan tisu & sel badan.
 12. Boleh membuang toksik dalam badan.
 13. Boleh menghentikan batuk, selsema (mengeluarkan kahak).
 14. Boleh merawatkan penyakit seperti paru-paru, tekanan darah rendah, mati pucuk, darah tinggi, kencing manis, sakit jantung, gout dan lain-lain.

Apakah Kebaikan Luxor Jeli Gamat GOLD?

gamat-emas

 1. Ramai yang tidak mengetahui bahawa gamat mengandungi 90% protein kolagen semulajadi dan mengandungi antioksidan yang tinggi yang berfungsi malawan radikal bebas yang merosakkan sel-sel termasuk sel kulit dan juga ia merangsang kecantikan kulit, meningkatkan peredaran darah, menguatkan struktur, melembutkan serta memperlahankan proses penuaan pada kulit. Dalam erti kata lain, ia merupakan RAHSIA AWET MUDA.
 2. Perubahan ketara dalam sebulan setelah mengamalkan gamat, anda akan mendapati kulit muka terutamanya menjadi tegang, pipi kelihatan montok seolah-olah kesan disuntik dengan botok atau kolagen atau vitamin c. Sebenarnya ramai yang tidak mengetahui bahawa sumber asal kolagen yang tertinggi datangnya dari haiwan dan bukannya daripada tumbuhan sebagai mana didakwa oleh sesetengah pihak. Sebab itu, lagenda Mahsuri dikaitkan kejelitaannya dengan amalan memakan gamat.
 3. Ia juga baik untuk wanita selepas bersalin, membantu menyembuh luka-luka pembedahan dan memulihkan fungsi sistem peranakan. Dalam Gamat terdapat sejenis bahan iaitu Serine yang membantu memulihkan luka-luka terutama selepas bersalin. Kandungan Serine nya 2.5 kali ganda lebih tinggi berbanding ikan haruan. Kesan luka pada bahagian tersebut dapat bercantum semula tanpa meninggalkan kesan parut dan lebih cepat kering.
 4. Bagus untuk menambah kandungan susu badan dan ia mengandungi omega-3 yang tinggi untuk perkembangan otak bayi. Bagi yang menyusu badan disyorkan amalkan sekali dengan Spirulina Pacifica kerana ia membekalkan 46 zat yang diperlukan badan dan bayi.
 5. Mempercepatkan pemulihan tenaga dan mengelakkan keletihan terutama mereka yang aktif bersenam dan bersukan. Bagi pertambahan tenaga untuk anda kekal aktif, amalkan Spirulina Pacifica yang kaya dengan protein dan karbohidrat.
 6. Membantu penyembuhan ulser, gastrik dan pendarahan usus. Gastrik terjadi kerana lapisan bendalir yang memisahkan antara permukaan dinding perut dan asid dalam perut menipis atau tiada sehingga menyebabkan luka pada dinding perut.
  Gamat membantu membina semula lapisan bendalir ini dan memperbaiki sistem pencernaan. Ditambah pula Spirulina Pacifica dapat meneutralkan asid dalam badan yang berlebihan kerana ia 100% alkali.
  Ini penting bagi mengelakkan keadaan menjadi lebih teruk sehingga ke tahap kanser perut atau kanser usus.
 7. Mengurangkan sakit urat, saraf dan kesakitan pada otot badan dan sendi. Bagi masalah sendi yang berpunca daripada kehausan atau kekeringan cecair ‘minyak gris’, Gamat adalah jawapannya kerana kombinasi Glukosamina dan Kondroitin Sulfat (Gags) yang terdapat di dalamnya membantu mengurangkan keradangan dan sebatian aktif yang terdapat dalam gamat menghasilkan semula lapisan cecair ‘minyak gris’. Bagi memantapkan lagi penjagaan sendi anda, disyorkan juga dengan pengambilan Krill Omega Plus bagi memelihara sendi.
 8. Membantu mengurangkan simptom sembelit dan penyembuhan masalah buasir. Menurut statistik di Malaysia, antara 10 lelaki dewasa, 7 daripadannya menghidap buasir.
  Bagi membantu masalah ini selesai dengan lebih cepat, amalkan sekali Spirulina Pacifica yang bertindak sebagai agen detoksifikasi yang berkesan.
 9. Mengandungi bahan penenang semulajadi yang membantu menenangkan fikiran dan mengurangkan tekanan.
  Bagi mereka yang sering mengambil panadol atau ubat penahan sakit, hentikan segera amalan tersebut kerana menurut beberapa kajian mendapati sebiji panadol yang masuk ke dalam badan anda, ia akan tersimpan selama setahun setengah untuk dicernakan daripada badan. DAN menakutkan ia tersimpan di dalam hati atau buah buah pinggang dan kesan jangka panjang, ia mendatangkan kesan kepada masalah kesihatan yang lain pula.
  Berita baik, menurut kajian, Gamat mengandungi bahan yang bertindak seperti ‘morfin’ semulajadi yang mana ia bertindak sebagai pelali (analgelsik) atau sebagai penahan sakit semulajadi.
  Bagi wanita yang sedang dalam berpantang, Gamat dapat membantu mengurangkan simptom “blues” atau “post natal depression”
 10. Mengurangkan masalah resdung dan asma atau lelah. Ia membantu dengan mengurangkan kesan alahan yang menyebabkan masalah di atas.
  Sebagai tambahan kepada masalah resdung, amalkan juga Extar C Plus untuk menguatkan semula sistem imun agar boleh mengatasi kesan alahan.
 11. Mencegah kanser dengan memperbaiki sel-sel yang rosak, merangsang pertumbuhan sel-sel baru & menguatkan semula sel-sel yang lemah. Kepada pesakit kanser yang masih ingin berikhtiar disyorkan amalkan Spirulina Pacifica yang bertindak sebagai agen anti kanser berkesan dan CRP Plus.
 12. Menyembuhkan kulit terbakar, menghidupkan dan memperbaiki tisu & sel badan
 13. Boleh membuang toksik dalam badan. Bagi membantu proses detoksifikasi dengan efektif, amalkan sekali dengan Spirulina Pacifica.
 14. Boleh menghentikan batuk, selesema (mengeluarkan kahak) terutama bagi bayi yang ada masalah batuk atau ada kahak akan keluar melalui najis atau muntah.
 15. Mengurangkan paras kolesterol dalam darah dan juga mencairkan plak-plak kolesterol yang telah mengeras dalam saluran darah. Bagi anda yang mengalami masalah kolesterol dinasihatkan untuk membuat pemeriksaan semula selepas 3 bulan supaya paras bacaannya tepat.
 16. Boleh membantu mengurangkan beban kesakitan disebabkan penyakit seperti paru-paru, tekanan darah rendah, mati pucuk, darah tinggi, kencing manis, sakit jantung, gout dll

 

Bahan-bahan dan faedah Jeli Gamat GOLD ;

 • Kolagen 80.0%
 • Protein 86.8%
 • Mineral
 • Mucopolysaccharide
 • Glucasaninoglycans (GAGs)
 • Antiseptik semula jadi
 • Chondroitin
 • Omega-3, 6, dan 9
 • Asid Amino
*Terdapat kira-kira 50 jenis bahan-bahan biologi aktif yang ditemui dalam Jeli Gamat GOLD.

Cara Penggunaan

Bayi : setitik sehari (boleh diberi terus atau dicampur dalam susu formula)
Kanak-kanak (Bawah 2 tahun) : 1 sudu kecil sehari
Dewasa : 1 sudu besar pagi dan 1 sudu besar malam sehari
Pesakit : 1 sudu besar pagi, 1 sudu besar tengahari dan 1 sudu besar malam sehari

Peringatan : Mereka yang mengambil ubat harus mengelakkan memakan Jeli Gamat GOLD pada masa yang sama dengan pengambilan ubat. Masa yang paling sesuai ialah 1 jam sebelum atau selepas mengambil ubat. Pastikan anda meminum 8 gelas air sehari.

Cadangan : Bagi Anda yang berada luar dari Kuala Lumpur, bagi menjimatkan perbelanjaan kos pos barang pesanan anda, dicadangkan anda ambil 2 botol untuk sebulan.

Harga sebotol RM90 siap pos (350ml)

Jangan bayar dulu, SMS atau Whatsapp:
ada stok JeliGamatEmas + Nama dan Negeri Anda
ke 010-7967 313

Kalu anda area KL sila Whatsapp untuk COD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.