😱 AWAS.. Untuk LELAKI yg dah KAHWIN jer... klik sini

Buruj Tawaf Exclusive

Kelebihan Jam Tangan Buruj Tawaf Movement

1. Pusingan Tawaf – untuk anda yang inginkan suatu kelainan yang sangat istimewa. Tahukah anda yang kebanyakan sistem dalam alam ini bergerak dalam pusingan tawaf ( arah lawan jam)? Jadilah Antara yang terawal yang meliki system seumpanya di dunia! ( Tawaf Movement + Waktu Solat + Arah KIblat)

2. Nama Sendiri – Ha, ni satu lagi benda rare dan menarik dalam jam ni, boleh tulis nama sendiri, orang pun boleh tahu ni jam kita, nak hadiahkan pada orang tersayang pun boleh juga, kasi terkejut dan surprise untuk mereka.

3. Waktu Solat – Semua orang sangat perlukan aplikasi ni kan? semua nak mudah dan cepat sekarang, tak perlu lagi buka calendar waktu solat, tekan sahaja jam ni boleh tunjukkan waktu solat untuk hari ni. bukan tu ja, jam akan paparkan waktu solat terdekat pukul berapa. Jadi kita dah boleh rancang masa kerja dan urusan kita dengan lebih baik bukan? Lebih lebih lagi yang tak mahu tertinggal solat berjemaah dan awal waktu. Memang sangat membantu jam ni.

4. Arah Kiblat – kadang-kadang tu kita dah tahu masuk waktu tapi tak tahu arah kiblat di mana kan? Lebih lebih lagi kalau kita travel ke mana-mana, jadi jam ini akan memudahkan urusan anda mencari kiblat yang tepat. Kiblat akan ditunjuk berdasarkan arah utara sebenar tempat anda, kalau tak tahu arah utara macam mana? Jam ni juga boleh tunjukkan kiblat berdasarkan arah matahari semasa, kalau malam macam mana pulak ya? Malam pula boleh berpandukan arah kedudukan bulan. Senang bukan?

5. Penanda al-Quran – Senang ke senang kalau ada penanda quran tu dalam jam kita je? Tak perlu susah-susah lagi nak bawak penanda kan? Nanti jam ni kaan tunjukkan surah apa dan ayat berapa kit abaca. Wah. Ramadhan ni nak khatam Quran kan? Jom miliki aplikasi ni J

6. Alarm Azan – nanti bila masuk waktu, dia kan bunyi beep.beep tau, ikut jumlah yang kita nak. Bukan bunyi azan ya? Kenapa tak letak azan. Kang masuk waktu kita kat dalam tandas kan susah? J bahkan, kita juga boleh tentukan nak dia bunyi pada waktu sebenar atau berapa minit sebelum atau selepas. Wah.. ini menarik ni.

7. Dwibahasa– English dan Arab, mana lah tahu kot-kot nak tukar angin nak guna bahasa Arab pulak. Hehe

8. Kalendar Hijrah – Ha, ni nak masuk Ramadhan ni, mula la nak hinting-hitung hari dalam bulan Hijrah kan? Nah, jam ni akan paparkan bulan hijrah terus, nak letakkan dia di muka depan pun boleh. Jadi teruja la sikit nak sambut Ramadhan kan? Bukan teruja nak raya je tau J

9. Time Display pulak boleh la nak ubah-ubah ikut 12 jam ke 24 jam ke, paparan waktu solat tu keluar macam mana pun boleh pilih je.

10. Stop Watch – ha, untuk ahli sukan tu memang nak sangat la ada stop watch kan? Nak kira berapa minit kita solat pun boleh. Hehe

11. Daily Alarm – bagi yang nak bagun tahajjud dan susah bagun subuh tu, takda orang nak kejutkan, ni ha. Pasang je alarm di jam ni, tak perlu susah-susah nak cari jam loceng kan?

12. Volume – boleh pilih-pilih, ada orang suka kuat, ada orang suka perlahan kan?

13. Bateri Indikator – tak perlu risau dah nak tahu berapa la bateri yang masih tinggal, jam ni akan tunjukkan jumlah bateri semasa, pakai bateri jam biasa yang besar sikit tu, ala, kat kedai jam boleh dapat ( CR2025). Biasa bateri ni 2 ke 3 tahun boleh bertahan.

14. Tambah Bandar Baru – kalau kg saya takda dalam system macam mana? Jangan risau, nanti kalau takda, ( tapi semua Bandar besar di Malaysia dah ada siap-siap dalam aplikasi tau) boleh je tambahkan Bandar kita sendiri, masukkan sahaja kordinat tempat kita. Nak dapat kat mana tu? Google map je kordinat tu, kan mudah tu?

15. Sistem kiraan Taqweem – kan cara kira mazhab-mazhab di dunia berbeza, macam mana dia tentukan? Ya betul tu, sebab tu dalam jam canggih ni, dah ada 5 cara pengiraan yang dipakai dalam dunia ni, Muslim League, Egpt, Isna ( North Amrica), Hanafi, Ummul Qura, kita di Malaysia pakai apa ye? Kita guna cara pengiraan Egypt.

16. Azan Safety – atau dalam bahasa falaknya ialah ikhthiat ( berjaga-jaga), macam mana kalau lari seminit dua dari waktu yang jakim tentukan? Owh, kalau ada yang lari seminit dua tu, boleh ejas di aplikasi azan safety. Sekali je ubah. Selagi tak ubah Bandar dia kan auto update sendiri. Mudah ke mudah?

17. Moon Age – untuk apa tahu umur bulan ni? ha, kaki pancing, nelayan, nak sangat la aplikasi ni kan?

18. Daylight Saving Time ( DST) – apa tu? Hehe, jangan risau, system ni hanya untuk negara yang empat musim sahaja, nanti waktu solat akan berganjak satu jam cepat atau lambat jika kita onkan DST, jadi pastikan kita offkan ya, kalau travel ke oversea tu baru pakai system ni J

Spesifikasi Teknikal
Watch Type: Analog–Digital ( Anticlockwise@Japan Tawaf Movement)
Case : Stainless Steel
Strap : Genuine Leather
Watch Diameter : 39 mm.
Case Thickness: 15.5 mm.
Glass Type: Swiss imported white sheet glass. High hardness and made from sodium calcium silicate ( faham ke faham? Hehe, maksudnya ianya mempunya kualiti yang sangat tinggi dan sangat tahan lasak!)
Water resistance depth: 30 M
Watch and leather length : 240mm

Harga Promosi: RM420.00 RM389.00

JANGAN BAYAR DAHULU…
SMS/Whatsapp: TAWAF ke 010-5219698 ZamZam

Info Pengiklan

  • NAME: Nizam Zaini
  • NoTel:  010-5219698
  • WEBSITE: http://kedaizamzam.com
  • COUNTRY: Selangor
  • CATEGORY: Elektrikal & Elektronik
  • KEYWORD : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


    Iklan Terbaru